Algemene voorwaarden

Deze voorwaarden gelden op al onze producten, ongeacht of deze via deze website, via publiekelijke sites als marktplaats of via andere wegen worden verstrekt of gekocht. Zowel als klant, als leverancier zijn wij allen onoverkomelijk verbonden aan deze algemene voorwaarden en dienen ons ten alle tijden hieraan te houden.

Algemeen:
Voor alle advertenties op commerciële website en voor onze eigen volledige website geldt de regel: prijswijzigingen en typefouten voorbehouden.

Hout blijft hout.
Wij doen ons uiterste best kwalitatief goede producten af te leveren. Dat betekent dat wij alles op alles zetten om splinters, scherpe randjes en/of uitbreekpuntjes te voorkomen en weg te schuren. Hout blijft hout, en dit kan niet altijd voorkomen worden.
Ook bij graveringen op/in het hout kan er een kleurafwijking optreden. Bestel je dus bijvoorbeeld 3x een gravure uit 4mm populieren, dan kan het zijn dat de ene gravure donkerder is als de andere.

Maatvoeringen:
De maten vermeldt bij onze producten zijn `ongeveer`. Het product kan een minimale hoeveelheid afwijken van de omschreven maten.

Bestellingen:
Wij leveren hetgeen omschreven wordt in uw order. Zorg daarom dat alle informatie aanwezig is. Neem bij onduidelijkheden eerst contact op met Livistelo alvorens uw bestelling te plaatsen. Hetgeen bestelt via de website is geldend.
Bij twijfel altijd eerst contact opnemen met Livistelo alvorens uw order te plaatsen.

Levertijd:
Op de meeste producten zit een levertijd van gemiddeld 2-5 werkdagen na ontvangst van betaling of nadat de order definitief is. Wij doen onze uiterste best om uw product zo snel mogelijk te voltooien. Wanneer er producten besteld zijn, die langere tijd in beslag nemen, of grootte aantallen, zullen wij u altijd op de hoogte houden van de vooruitgang.
De opgegeven levertijd is een richtlijn, hier kunnen geen rechten aan ontleent worden. Een vertraagde levering is geen gegronde reden om een bestelling te annuleren.
Livistelo levert maatwerk. Alle producten worden op bestelling en naar wens gemaakt.

Door omstandigheden bestaat de mogelijkheid dat een bestelling vertraging oploopt. Denk hierbij aan factoren als ziekte. Wij hopen dat u hier begrip voor heeft en hier ook rekening mee houdt. Livistelo probeert u zoveel mogelijk op de hoogte te houden van de status van uw levering. Dit is echter een service. Hier kunnen dan ook geen rechten aan ontleent worden.

Daar waar op deze website de term `levertijd` gebruikt worden, wordt de tijd bedoelt waarbinnen wij de bestelling verzenden, niet de tijd waarbinnen u de bestelling zult ontvangen. Een levertijd van 2-5 werkdagen betekent dat wij het pakket na twee, drie, vier of vijf werkdagen afgeven op het postkantoor. De bestelling zal daarna, afhankelijk van de snelheid van de post, bij de klant worden afgegeven, wanneer er niemand aanwezig is op plaats van aflevering, gaat het pakket automatisch naar een PostNL punt bij u in de omgeving. U ontvangt hiervan een mail van PostNL.

Voor de duur van dit deel van de levering draagt Livistelo GEEN verantwoordelijkheid.

Zowel pakketten als poststukken worden normaal uiterlijk 2 werkdagen (incl zaterdag in dit geval) na afgifte op het postkantoor bezorgd worden op plaats van bestemming/ afhaallocatie PostNL (mits in Nederland).


(Vooruit)betalingen:
Veel producten zijn `custom-made`. Dat wilt zeggen dat deze naar wens van de klant worden gemaakt. Alle producten worden op bestelling gemaakt, wij vragen dan ook om een vooruitbetaling van het gehele bedrag. Indien u hier niet mee akkoord gaat, neem dan contact met ons op alvorens uw bestelling te plaatsen.


Verzendingen:
Kleinere producten worden verzonden in brievenbusdoosjes. Grotere verzendingen worden verpakt in dozen/karton. Om het milieu te sparen hergebruiken wij doosjes welke wij verzamelen. Dit zijn gewoon nette, correcte kartonnen dozen. Echter kan er een ander opschrift op het karton staan. Ook de opvulling van de verpakkingen is hergebruikt, vaak gebruiken wij hiervoor oude kranten en/of reclamemateriaal wat door de papierversnippernaar is geweest.

Wanneer klant kiest voor de optie brievenbuspakket (binnen NL), en de gekozen item(s) passen hier niet in, wordt er via whatsapp/mail/messenger etc. een betaallink gestuurd voor de resterende verzendkosten. Wanneer deze voldaan zijn wordt het gekozen als pakket verstuurd.

De klant is verantwoordelijk voor het correct aanleveren en/of invullen van zijn of haar adres gegevens. Kosten of schade veroorzaakt door verkeerd opgegeven (adres)gegevens en gewijzigde adresgegevens vallen geheel en ten alle tijden onder de verantwoording van de klant (koper).

Onverzekerde verzending:
Standaard worden alle bestellingen onverzekerd verzonden. Verzend- & verpakkingskosten zijn terug te vinden op de webshop. U ontvangt de track en trace code via mail/messenger.

Verzekerde verzending:
Indien u wenst gebruik te maken van verzekerde verzending dan dient u dit alvorens het betalen van de bestellen aan te geven. Wij passen de factuur dan aan. Let op: verzekerde verzending is duurder dan onverzekerde verzending.


Webwinkel:
Livistelo is alleen een webwinkel; wij hebben geen fysieke winkel waar u kunt komen kijken en uitkiezen. Livistelo is geen fulltime bedrijf waar van `s ochtends tot `s avonds iemand aanwezig is om vragen en emails te beantwoorden. Wij runnen Livistelo naast onze eigen (fulltime/parttime) banen. Dit betekent dat wij zagen/frezen in onze privé tijd; hierdoor zijn we gevoelig voor externe factoren welke de productie kunnen vertragen. Zodoende is de gegeven levertijd altijd een richtlijn. Deze kan in de praktijk afwijken van de daadwerkelijke levertijd. Houdt hier s.v.p. rekening mee.
Alle producten worden op bestelling gemaakt; wij hebben weinig/geen voorraad.

Annuleringen:
Alle aankopen gedaan bij Livistelo vallen onder de noemer `maatwerk bestellingen` en worden ook als dusdanig behandeld. De termen `aankoop` en `kopen` zijn dus gedefinieerd als zijnde `bestellingen`.
Dit betekent dat u betaalt om een specifiek product te laten maken naar persoonlijke voorkeur. Er is ook geen onderscheid tussen bestellingen geplaatst via de website of via facebook/messenger/Whatsapp en/of email.
Alle orders zijn maatwerk bestellingen en kunnen zodoende niet geretourneerd worden; om welke redenen dan ook.
Bij deze bestellingen is daarom de wettelijke 14 dagen bedenktijd niet van toepassing. Omdat u specifiek aangeeft wat u wenst te ontvangen en wij hier ook direct mee beginnen.

Terugbetalingen, indien hier sprake van is, geschieden in de vorm van een kortingscode/cadeaubon te spenderen in de Livistelo Webwinkel en worden binnen 14 dagen voldaan/verzonden/aangemaakt.

Klachtenafhandeling:
Indien u een klacht heeft of ontevreden bent over het geleverde product dan verzoeken wij u direct contact met ons op te nemen via de email en/of messenger/facebook. Telefonisch en/of schriftelijk nemen wij geen klachten in behandeling. Per geval wordt bekeken wat de beste oplossing is, conform onze algemene voorwaarden. Dit kan dus per zaak verschillen.


Livistelo levert producten op maat. Retourzendingen worden dan ook alleen geaccepteerd in onderling overleg en indien duidelijk niet is voldaan aan de afspraken. Kleine oneffenheden, een kleine minder nette afwerking, etc. worden niet gezien als gegronde redenen een product retour te zenden. In alle gevallen dient rekening te worden gehouden met maatwerk. Neem eerst contact op en stuur de bestelling niet zelfstandig retour. Kosten gemaakt voor retourzendingen worden niet vergoed.

Mocht een product niet voldoen aan de verwachtingen; neem dan netjes contact met ons op, zodat samen kan worden gekeken naar een mogelijke oplossing.
Indien wij overgaan tot het terugbetalen van een bepaald geldbedrag, dan zal dit ten alle tijde geschieden in de vorm van een kortingscode welke u kunt besteden op onze website.

Blijkt een geretourneerd product bij controle na ontvangst door Livistelo niet in dezelfde staat te verkeren als waarop deze geleverd is aan de klant (nieuw en ongebruikt), dan is er geen recht op vergoeding.

Schade:
Heeft u een beschadigd of kapot product ontvangen? Neem dan in eerste instantie contact met ons op binnen 3 dagen na ontvangst van het product.

Algemeen:
Alle artikelen aangeboden op deze site zijn puur ter decoratie. Wij verkopen géén speelgoed.


Wij zien u graag terug op onze webshop of facebookpagina.