Tips & Trucs

Wat is MDF eigenlijk?

MDF is een samen gedrukte vezelplaat die wordt samengesteld door lijm en vezels. Het grote voordeel van MDF is dat het niet kan versplinteren en zeer slijtvast is. Het wordt eigenlijk alleen binnenshuis gebruikt omdat het niet goed tegen regen kan. 

Hoe schilder je MDF het beste?

Maak het product goed stofvrij, hierna kun je een grondverf laag gaan aanbrengen op de plaat. Je kunt ook een primer (gesso) gebruiken om de ergste zuiging tegen te gaan zodat u meer verf bespaart.

gebruik het liefste de speciale grondverf voor MDF platen. Als je MDF gaat verven is de eerste grondlaag een van de belangrijkste lagen. MDF heeft een zuigende werking en neemt veel verf op zeker als we het hebben over de kopse kanten.

Door de juiste grondverf toe te passen zal dit minimaal 40% schelen en kan de verf laag na 2 x schilderen al dekkend zijn. Belangrijk is dan ook dat u tussen de lagen door voldoende tijd in plant deze te laten drogen.

Nadat je de eerste grondlaag hebt aangebracht en deze gedroogd is kun je deze lichtjes opschuren. Zo zorg je ervoor dat het product mooi glad is. Afhankelijk van het resultaat kun je ervoor kiezen om nogmaals een laag grondverf te verven, of de gewenste kleur verf toe te passen.

Zoek je een speciale vorm of heb je andere wensen? Neem dan even contact met ons op. Zo kunnen we samen puzzelen om het perfecte product te maken. Ook kunnen wij letters, woorden, en geboorteborden maken.

Groetjes, Livistelo